Ga terug
+ servings
panna cotta met kokos en ananas

Panna cotta met kokos en ananas compote

5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • Panna cotta met kokos recept!
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml room
  • 75 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • Ananas compote!
  • ½ ananas schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml verse sinaasappelsap

Bereiding

  • Panna cotta met kokos maken!
  • Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken
  • Doe de room, samen met de suiker en de kokosmelk in een steelpan en breng het geheel aan de kook
  • Zodra het room/melk mengsel kookt zet je het vuur uit
  • Knijp vervolgende de gelatineblaadjes goed uit en roer deze door het warme room/kokosmelk mengsel
  • Verdeel de kokos panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en laat ze 10 minuten afkoelen alvorens voor minimaal 6 uur in de koelkast verder te laten afkoelen
  • Ananas compote maken!
  • Doe de suiker samen met de ananasstukjes in een pan en laat het zachtjes koken tot de suiker wat bruiner word
  • Voeg dan de sinaasappelsap en citroensap toe en laat zachtjes verder koken tot er een dikke compote ontstaat, haal dan van het vuur en laat de compote afkoelen
  • Serveer de kokos panna cotta met een schepje ananas compote