Ga terug
+ servings
Ratatouille

Ratatouille

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Ratatouille
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • Halve aubergine in blokjes
  • Halve courgette in blokjes
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 8 champignons in 4en gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 verse tomaten in stukjes gesneden
  • Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
  • Takje tijm
  • Takje rozemarijn
  • Basilicum
  • Olijfolie om te bakken
  • Scheutje water of bouillon

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie om te baken
  • Voeg de knoflook toe en bak op zacht vuur aan, voeg dan de champignons toe en bak ook even mee
  • Doe dan alle groenten erbij (behalve de tomaat en de tomatenpuree)
  • Bak dit 5 minuten mee maar pas op dat het niet te hard gaat
  • Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
  • Bak de tomatenpuree even mee om deze te ontzuren
  • Voeg dan een scheutje water/bouillon toe samen met de tijm en rozemarijn
  • Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
  • Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
  • Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
  • Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen.