Ga terug
Vlierbloesem koekjes

Vlierbloesem koekjes

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Koekjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 275 gram bloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 125 gram margarine in blokjes op kamer temperatuur
  • 4 eetlepels vlierbloesem siroop
  • Klein handje vol verse vlierbloesem bloempjes zonder het steeltje

Bereiding

  • Doe de bloem in een kom, voeg de boter, het zout, vanille extract en het bakpoeder toe en meng door elkaar
  • Voeg dan het ei, de suiker en de vlierbloesem
  • siroop toe en kneed dit tot een deeg
  • Meng ¾ deel van de vlierbloesem bloempjes door het deeg
  • Verdeel dan het deeg in bolletjes en draai er balletjes van die je iets platdrukt
  • Druk er bij het platmaken nog wat vlierbloesem bloempjes in
  • Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel hier de koekjes over
  • Zet de bakplaat met de koekjes in de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar
  • Haal de koekjes dan uit de oven en laat ze verder afkoelen op een rooster
  • De koekjes zijn in een luchtdichte doos enkele dagen te bewaren maar bij ons waren ze zo op dus of het echt nodig is?