Ga terug
+ servings
Wentelteefjes van brioche

Wentelteefjes van brioche brood met limoen mascarpone en frambozen

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Wentelteefjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 2 plakken Brioche brood
  • 1 Ei
  • 50 ml slagroom kookroom of melk kan ook
  • 100 gram Mascarpone
  • 1 Limoen zowel het sap als het rasp van de schil
  • Poedersuiker naar smaak
  • 20-25 Frambozen de helft achterhouden voor garnering
  • 25 gram room boter om te bakken

Bereiding

  • Snijd plakken van de brioche en steek er per persoon 2 rondjes uit, dit kan met een uitsteker of met een klein glas
  • Doe het ei een in een bakje en klop los met een vork
  • Voeg de (slag) room toe en meng goed door elkaar
  • Roer met een vork de mascarpone los en voeg hier het sap van de halve limoen doorheen
  • Als de mascarpone nog erg vast is dan kun je er eventueel een klein scheutje room aan toevoegen of wat melk. Het moet ongeveer zo stevig zijn als goed opgeklopte slagroom.
  • Voeg naar smaak wat limoenrasp (hou ook wat achter ter decoratie)en een klein beetje poedersuiker toe, dit kun je op gevoel doen en steeds even proeven. Naar gelang je smaak kun je wat meer limoensap/rasp of poedersuiker toevoegen
  • Prak de helft van de frambozen met een vork tot een grove frambozencoulis
  • Zet dan een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter
  • Zodra de boter warm is haal je de rondjes brioche door het ei/room mengsel
  • Bak de brioche rondjes om en om lichtbruin
  • Leg de warme wentelteefjes van brioche op een bord en schep er een “klodder” limoenmascarpone op
  • Garneer verder met een schepje van de frambozencoulis en garneer af met hele frambozen, limoenrasp en eventueel wat poedersuiker