20-25Frambozende helft achterhouden voor garnering
25gramroom boter om te bakken
Bereiding
Snijd plakken van de brioche en steek er per persoon 2 rondjes uit, dit kan met een uitsteker of met een klein glas
Doe het ei een in een bakje en klop los met een vork
Voeg de (slag) room toe en meng goed door elkaar
Roer met een vork de mascarpone los en voeg hier het sap van de halve limoen doorheen
Als de mascarpone nog erg vast is dan kun je er eventueel een klein scheutje room aan toevoegen of wat melk. Het moet ongeveer zo stevig zijn als goed opgeklopte slagroom.
Voeg naar smaak wat limoenrasp (hou ook wat achter ter decoratie)en een klein beetje poedersuiker toe, dit kun je op gevoel doen en steeds even proeven. Naar gelang je smaak kun je wat meer limoensap/rasp of poedersuiker toevoegen
Prak de helft van de frambozen met een vork tot een grove frambozencoulis
Zet dan een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter
Zodra de boter warm is haal je de rondjes brioche door het ei/room mengsel
Bak de brioche rondjes om en om lichtbruin
Leg de warme wentelteefjes van brioche op een bord en schep er een “klodder” limoenmascarpone op
Garneer verder met een schepje van de frambozencoulis en garneer af met hele frambozen, limoenrasp en eventueel wat poedersuiker