Go Back
–+ servings
rabarber koken

Rabarber koken

5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 porties
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 gram rabarber gewassen en in stukjes gesneden
  • 50-60 gram suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen optioneel

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met de rabarberstukjes, doe hierbij de suiker, het kaneel en het sap van 1 sinaasappel en zet het op het vuur
  • Roer af en toe in het pannetje en je zult zien dat de rabarber langzaam uit elkaar begint te vallen
  • Voeg eventueel nu de rozijnen toe en laat de rabarber zachtjes koken tot alle stukjes uit elkaar gevallen zijn
  • Proef de rabarber dan en voeg eventueel nog wat suiker toe mocht de rabarber nog te zuur zijn.
  • Eet de rabarber als bijgerecht.