Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber koken
4.46
van
11
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Bijgerecht
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Porties:
4
porties
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
250
gram
rabarber
gewassen en in stukjes gesneden
50-60
gram
suiker
sap van 1 sinaasappel
1
theelepel
kaneel
2
eetlepels
rozijnen
optioneel
Bereiding
Zet een pan op het vuur met de rabarberstukjes, doe hierbij de suiker, het kaneel en het sap van 1 sinaasappel en zet het op het vuur
Roer af en toe in het pannetje en je zult zien dat de rabarber langzaam uit elkaar begint te vallen
Voeg eventueel nu de rozijnen toe en laat de rabarber zachtjes koken tot alle stukjes uit elkaar gevallen zijn
Proef de rabarber dan en voeg eventueel nog wat suiker toe mocht de rabarber nog te zuur zijn.
Eet de rabarber als bijgerecht.