Ga terug
klassieke waldorfsalade

Waldorfsalade

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Salades
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Recepten

Ingredi├źnten

  • 1 Granny smith of andere stevige zure appelsoort
  • Handje walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • handje blauwe druiven gehalveerd
  • 3 stengels bleekselderij gewassen en geschild
  • sap van ┬Ż citroen
  • peper en zout
  • blaadjes sla om de salade op te serveren

Bereiding

  • Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd de appel eerst in plakjes en dan in reepjes, zodat je lucifers krijgt (jullienne)
  • Knijp er een klein beetje citroensap over en roer door zodat de appel niet bruin word
  • Snijd de bleekselderij ook in dunne reepjes zoals de appel
  • Meng nu de appel met de bleekselderij, de druiven met de mayonaise en breng eventueel op smaak met wat zout en peper
  • Leg wat sla op een bord en dresseer hier de salade op, bestrooi met de grof gehakte walnoten
  • Voor een maaltijdsalade kun je wat gerookte kip of uitgebakken spek toevoegen