Ga terug
Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 1 kg kriel
  • zout
  • Margarine/vloeibare boter

Bereiding

  • Doe de kriel met schil in een pan en zet ze net onder water en doe er een goede snuf zout bij
  • Doe de deksel op depan en zet de pan op het vuur en breng aan de kook
  • Zodra de krieltjes koken zet je het vuur laag en laat je ze nog 2-3 minuutjes zachtjes doorkoken
  • Giet de krietjes dan af en laat ze afkoelen, bij voorkeur laat je ze een nacht in de koelkast staan (niet noodzakelijk)
  • Halveer de gekookte krieltjes nu (of in 4en) en zet dan een koekenpan op het vuur met een goede klont boter(zeker 25 gram)
  • Laat bruin worden en voeg dan de kriel toe, schud regelmatig aan de pan maar laat de aardappelen wel goed bakken tot ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten
  • Breng dan op smaak met wat zout en serveer ze in een ovenschaal/pan