Zet een pan met ruim water op het vuur met een kippen bouillonblokje erin en kook de pasta zoals op de verpakking staat, laat dan uitlekken op een vergiet
Zet nog een pan op het vuur met ruim water en wat zout en voeg hier de bloemkool aan toe zodra het water kookt
Laat de bloemkool zachtjes koken tot deze beetgaar is (niet te zacht laten worden) en schep dan de bloemkool uit de pan in een bak met koud water
Breng het water weer aan de kook en kook hierin de broccoli ook beetgaar, prik met een vork in de broccoli om te controleren of deze beetgaar is, schep dan ook in een bak met koud water
Giet de broccoli en bloemkool af in een vergiet
Maak dan de bechamelsaus door de boter te laten smelten in een pan, voeg dan de bloem toe en hou de massa in beweging met een houten pollepel voor een paar minuutjes
Voeg dan de helft van de koude melk toe en roer met een garde tot een gladde massa, voeg dan de rest van de melk toe en laat de saus aan de kook komen terwijl je blijft roeren met de garde, laat enkele minuutjes zachtjes doorkoken (blijven roeren ivm aanbranden)
Breng de saus dan op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een ovenschaal in en doe hier de pasta met de bloemkool en broccoli in
Giet de saus over de pasta en dan de kaas
Zet de schaal in de oven en laat de schotel in 15 minuutjes gratineren