Ga terug
Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

Deeg

  • 120 gram bloem
  • 1 ei
  • 60 gram koude boter in blokjes
  • zout
  • eetlepel koud water

Vulling

  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 300 gram verse zalm in blokjes gesneden
  • 450 gram bladspinazie diepvries en ontdooid
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels verse dille fijngesneden
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereiding

  • Maak het deeg door de bloem te zeven, voeg een goede snuf zout toe en voeg dan de blokjes oude boter toe
  • Kneed het snel door elkaar zodat je een grof broodkruim krijgt
  • Voeg dan het ei en het water toe en kneed nogmaals kort door
  • Pak het deeg dan in plastic in en leg het in de koelkast voor 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een quichevorm in met wat boter of bakspray
  • Rol het deeg dan uit tot een lap die in de quichevorm pas en bedek de vorm hiermee
  • Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi met wat paneermeel
  • Doe de eieren samen met de kookroom in een kom en roer goed door elkaar
  • Voeg dan de kaas, zout, peper en de dille toe en roer weer goed door
  • Druk al het vocht goed uit de spinazie en meng het dan door het ei/room mengsel
  • Verdeel de stukjes zalm over de bodem (hou wat stukjes over voor erbovenop) en giet hier het room/ei/spinazie mengsel overheen
  • Verdeel de achtergehouden stukjes over het mengsel en zet de vorm in de oven
  • Bak de hartige taart in ongeveer 45 minuten gaar
  • Controleer met een sateprikker of het ei gestold is
  • Haal de quiche uit de vorm en snij in punten, serveer warm (koud kan ook natuurlijk)