Go Back
Zalm uit de oven met rozemarijn en honing

Zalm uit de oven met rozemarijn en honing

4.84 van 12 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 2 stukken zalm van ongeveer 150 gram per stuk
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • honing
  • zout en grof gemalen peper
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Doe een klein scheutje olie in een ovenschaaltje
  • Leg hier de stukken zalm in
  • Snijd een citroen door de helft en daarna in hele dunne plakjes en leg 3 of 4 halve plakjes citroen op de zalm
  • Bestrooi met wat zout en grof gemalen peper
  • Doe een kneepje honing over beiden mootjes zalm (2 eetlepels per zalmmoot)
  • Leg de rozemarijn takjes op de zalm en zet de zalm in de hete oven voor ongeveer 15-18 minuten
  • Check of de zalm gaar is, deze moet niet te gaar worden dan word de zalm droog, de zalm moet als je het iets van elkaar probeert te halen losse segmenten laten zien, dan is de zalm perfect gegaard (zalm mag iets rose zijn)