Ga terug
Zelf pitabroodjes maken

Zelf pitabroodjes maken

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 250 gram patentbloem
  • 5 gram zout
  • 160 ml warm water
  • 7 gram droge gist
  • 2 theelepels olijfolie
  • fijne griesmeel voor het bestuiven

Bereiding

  • Doe een klein beetje warme water (handwarm) in een bak en voeg hier het gist aan toe
  • Voeg dan de bloem en het zout toe en nog wat extra water (gebruik niet al het water in 1x, het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt)
  • Giet een klein scheutje olie op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom
  • Kneed het deeg goed door tot je een zacht en soepel deeg krijgt
  • Voeg eventueel iets meer water toe, je moet een zacht maar niet te nat deeg krijgen
  • Smeer de beslagkom in met wat olie en leg hier het deeg in
  • Dek af met een theedoek e laat minimaal 1 uur rijzen (langer mag ook) tot de hoeveelheid verdubbeld is
  • Verwarm dan de oven voor op 230 graden en laat de bakplaat erin staan, de pitabroodjes moeten op een hete plaat gebakken worden (pizzasteen gebruiken mag ook)
  • Bestuif dan je werkblad met wat fijne griesmeel en kneed het deeg nogmaals goed door
  • Verdeel het deeg dan in 6-8 bolletjes en dek ze af met een theedoek anders drogen ze uit
  • Rol elk bolletje uit totdat het de vorm heeft van een pitabroodje
  • Waarschijnlijk moet je de broodjes in 2x afbakken dus rol de hoeveelheid uit die op je bakplaat past
  • Leg de pitabroodjes op de hete bakplaat en bak ze in 5-7 minuten af
  • Haal ze uit de oven en leg ze direct onder een theedoek, zo houd de stoom de broodjes lekker mals en zacht
  • Wil je ze langer dan 24 uur bewaren vries ze dan goed afgedekt in direct nadat de broodjes afgekoeld zijn