Doe een klein beetje warme water (handwarm) in een bak en voeg hier het gist aan toe
Voeg dan de bloem en het zout toe en nog wat extra water (gebruik niet al het water in 1x, het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt)
Giet een klein scheutje olie op je werkblad en haal het deeg uit de mengkom
Kneed het deeg goed door tot je een zacht en soepel deeg krijgt
Voeg eventueel iets meer water toe, je moet een zacht maar niet te nat deeg krijgen
Smeer de beslagkom in met wat olie en leg hier het deeg in
Dek af met een theedoek e laat minimaal 1 uur rijzen (langer mag ook) tot de hoeveelheid verdubbeld is
Verwarm dan de oven voor op 230 graden en laat de bakplaat erin staan, de pitabroodjes moeten op een hete plaat gebakken worden (pizzasteen gebruiken mag ook)
Bestuif dan je werkblad met wat fijne griesmeel en kneed het deeg nogmaals goed door
Verdeel het deeg dan in 6-8 bolletjes en dek ze af met een theedoek anders drogen ze uit
Rol elk bolletje uit totdat het de vorm heeft van een pitabroodje
Waarschijnlijk moet je de broodjes in 2x afbakken dus rol de hoeveelheid uit die op je bakplaat past
Leg de pitabroodjes op de hete bakplaat en bak ze in 5-7 minuten af
Haal ze uit de oven en leg ze direct onder een theedoek, zo houd de stoom de broodjes lekker mals en zacht
Wil je ze langer dan 24 uur bewaren vries ze dan goed afgedekt in direct nadat de broodjes afgekoeld zijn