Neem een pan met dikke bodem en doe hier de suiker en het water in
Zet de pan op het vuur en breng het suikermengsel aan de kook, zet het vuur iets zachter maar wel zo dat het zachtjes blijft borrelen
Roer niet in de suiker
Hou de pan een beetje in beweging als de suiker langzaam begint te kleuren en zet het vuur lager
Laat het zachtjes koken tot de suiker karamel word, pas op dat deze niet te donker word, dan word de karamel heel bitter (zet het vuur op tijd uit)
Doe in een andere pan de slagroom en zet deze op laag vuur zodat deze langzaam warm word
Zodra de karamel een mooie kleur heeft giet je de warme slagroom er langzaam bij terwijl je met een garde roert (let op de karamel is gloeiend heet en gaat borrelen, pas dus heel goed op)
Zodra je een gladde saus hebt voeg je de roomboter toe en roer deze goed door de saus
Nu is je karamelsaus klaar
Als je de saus helemaal af laat koelen of in de koelkast zet word de saus hard en is die niet meer schenkbaar, verwarm dan even kort zodat de saus weer vloeibaar is