Ga terug
Groente omelet met groene asperges

Groente omelet met groene asperges

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 3 eieren
  • 75 gram groene asperge tips jonge groene kleine asperges, te koop bij AH
  • 75 gram sperziebonen puntjes erafgehaald
  • 6 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • scheutje kookroom of melk
  • 25 gram geraspte greyere kaas of andere smaakvolle kaas

Bereiding

  • Blancheer de sperziebonen door ze in ruim kokend water met wat zout een minuut of 5-6 (check of ze beetgaar zijn anders iets langer) te koken en dan in een bak met ijskoud water te scheppen, zo blijven de sperziebonen mooi groen
  • Laat de sperziebonen daarna uit lekken
  • Breek de eieren boven een kom, doe er een scheutje kookroom (of melk) bij en roer de geraspte kaas erdoor
  • Rits van 4 takjes tijm de blaadjes af en doe de blaadjes bij het ei/kaas mengsel, roer door en breng op smaak met zout en peper
  • Zet een (gietijzeren) pan op het vuur met wat olie en roerbak hier de asperge tips in tot ze beetgaar zijn
  • Voeg dan de sperziebonen toe en verwarm even mee
  • Giet dan het ei/kaas mengsel op de groenten en doe een deksel op de pan, laat zo de omelet garen
  • Zodra de omelet net aan gestold is van het vuur halen en direct serveren, eet eventueel met wat lekker knapperig brood