Go Back
Pompoen wortel soep

Pompoen wortel soep

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 1 kleine flespompoen of hokkaido pompoen
  • 1 winterpeen geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 700 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • olie

Bereiding

  • Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd de pompoen in stukjes
  • Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in
  • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak op niet te hoog vuur (knoflook mag niet kleuren)
  • Voeg dan de theelepel kerriepoeder toe en bak kort mee
  • Blus dan af met het water en doe de bouillonblokjes erbij, samen met de wortel en de pompoenblokjes
  • Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken voor ongeveer 20-30 minuten tot de pompoen zacht is
  • Pureer de soep dan met een staafmixer tot een gladde soep
  • Voeg de kookroom toe en verwarm nog even door
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper