Ga terug
Avocado salsa met gerookte zalm

Avocado salsa met gerookte zalm en grote garnalen

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui gesnipperd
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 12 grote garnalen gepeld met staart
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  • Marineer de grote garnalen in wat olie met een uitgeperst teentje knoflook
  • Zet een pan op het vuur en bak hierin de garnalen 2-3 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen
  • Schil de avocados en halveer ze, haal de pit eruit en snijd in mooie kleine blokjes
  • Meng met het sap van een halve citroen
  • Halveer de tomaten, haal met een lepel de zaadlijsten eruit, snijd dan de tomaat in reepjes en dan in blokjes
  • Meng met de avocado, voeg een scheutje olijfolie, zout, peper en de rode ui toe en meng alles door elkaar
  • Hak wat verse en gewassen peterselie heel fijn en meng 1 eetlepel door de salsa, hou wat achter voor de garnering
  • Verdeel de salsa over 4 witte borden en schep wat van de dressing eroverheen
  • Verdeel dan de gerookte zalm over de salsa en leg bovenop de zalm 3 grote garnalen, bestrooi met wat vers gehakte peterselie