Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Avocado salsa met gerookte zalm en grote garnalen
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
2
avocado’s
2
tomaten
½
rode ui gesnipperd
sap van ½ citroen
olijfolie
zout en peper
verse peterselie
100
gram
gerookte zalm
12
grote garnalen
gepeld met staart
1
teentje knoflook
Bereiding
Marineer de grote garnalen in wat olie met een uitgeperst teentje knoflook
Zet een pan op het vuur en bak hierin de garnalen 2-3 minuutjes tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen
Schil de avocados en halveer ze, haal de pit eruit en snijd in mooie kleine blokjes
Meng met het sap van een halve citroen
Halveer de tomaten, haal met een lepel de zaadlijsten eruit, snijd dan de tomaat in reepjes en dan in blokjes
Meng met de avocado, voeg een scheutje olijfolie, zout, peper en de rode ui toe en meng alles door elkaar
Hak wat verse en gewassen peterselie heel fijn en meng 1 eetlepel door de salsa, hou wat achter voor de garnering
Verdeel de salsa over 4 witte borden en schep wat van de dressing eroverheen
Verdeel dan de gerookte zalm over de salsa en leg bovenop de zalm 3 grote garnalen, bestrooi met wat vers gehakte peterselie