Ga terug
Zalmtartaar

Zalmtartaar

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram verse zalm in zeer kleine blokjes gesneden/gehakt
  • ½ sjalot zeer fijn gesnipperd
  • 1/8 komkommer in fijne blokjes gesneden
  • 2 sprieten bieslook heel fijn gesneden
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mierikswortelcreme uit een potje
  • rasp van ½ citroen plus het sap van ½ citroen
  • takje peterselie heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 2 plukjes alfalfa

Bereiding

  • Meng de fijne blokjes zalm met de mayonaise, sjalot, bieslook, kappertjes, peterselie en 1 eetlepel citroensap goed door elkaar
  • Roer dan de creme fraiche met het citroenrasp en de mierikswortelcreme door elkaar en roer hier de komkommerblokjes doorheen
  • Leg een vierkante vorm (of rond mag ook natuurlijk) op het bord en schep hier een beetje van de saus met komkommerblokjes in
  • Schep hierbovenop de helft van het zalmmengsel en druk met de achterkant van je lepel goed aan
  • Haal de vorm weg en herhaal dit op het volgende bord
  • Garneer met een plukje alfalfa