Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Champignon roomsaus
4.50
van
4
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediƫnten
1
sjalotje fijngesnipperd
1
teentje knoflook fijngesnipperd
scheutje witte wijn
1
bakje champignons in plakjes of partjes
200
ml
groenten bouillon
200
ml
kookroom
25
gram
boter
1
eetlepel
bloem
1
eetlepel
fijngehakte verse peterselie
optioneel
Bereiding
Zet een pan op het vuur met de boter, fruit hierin het sjalotje met de knoflook in aan
Voeg dan de champignons toe en bak deze even lekker mee
Voeg dan de eetlepel bloem toe en bak even mee
Blus dan af met de witte wijn en laat even doorkoken
Voeg dan de groenten bouillon toe en breng aan de kook
Laat 2 minuutjes doorkoken en voeg dan de kookroom toe en breng de saus aan de kook
Proef even en breng eventueel op smaak met zout en peper
Voeg voor het serveren de fijngehakte peterselie toe (optioneel)