Ga terug
Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

4.71 van 17 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 2 bakjes champignons in plakjes gesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 25 gram boter
  • 1 liter groenten bouillon van bouillonblokjes
  • 200 ml kookroom
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie gewassen

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met de helft van de boter
  • Fruit hierin het fijngesneden sjalotje en voeg dan de helft van de champignon plakjes toe
  • Bak even mee tot de champignons zachter worden
  • Voeg dan de bloem toe en bak even kort mee
  • Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook
  • Zodra de soep kookt zet het vuur laag en laat zachtjes een paar minuutjes doorkoken
  • Doe ik een wok de achtergehouden boter en bak hierin de andere helft van de champignons, zodra ze gaar zijn zet je het vuur uit (deze champignons gaan straks nog bij de soep)
  • Pureer nu de soep met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de kookroom toe en breng net aan weer aan de kook
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Voeg dan de champigons toe en proef nogmaals na
  • Roer voor het serveren de fijngehakte peterselie toe