Ga terug
Griekse Tzatziki maken

Griekse Tzatziki maken

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel verse munt fijngehakt 1 theelepel gedroogde
  • ½ eetlepel verse dille fijngehakt 1 theelepel gedroogde
  • sap van ½ citroen
  • zout en vers gemalen peper
  • ¾ komkommer
  • olijfolie

Bereiding

  • Was de komkommer en rasp deze met een grove rasp
  • Meng met wat zout en doe de geraspte komkommer in een zeef
  • Laat een kwartiertje zo staan en druk dan met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit (anders krijg je hele dunne tzatziki)
  • Doe dan de yoghurt in een kom, knijp de knoflook uit en meng door de yoghurt
  • Voeg een scheut olijfolie en de dille en munt toe en roer ook door elkaar
  • Voeg dan het sap van de citroen en de uitgelekte komkommer toe en breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel nog wat zout (proeven of het nodig is)
  • Zet afgedekt een paar uur in de koelkast zo trekken de smaken goed door.