Ga terug
Paprika wortelsoep met chilipeper

Paprika wortelsoep met chilipeper

4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 5 rode paprika’s zonder zaadjes in stukken gesneden
  • olijfolie om te bakken
  • 3 rode uien geschild en gesneden
  • 4 teentjes knoflook gepeld en gesneden
  • 3 rode chilipepers zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 8 wortels geschild en in blokjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • zoute en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de stukken paprika op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie
  • Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze 25-30 minuten staan tot de paprika zacht geworden is en een beetje geroosterd
  • Zet een soeppan op het vuur met wat olijfolie, voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur enkele minuten
  • Voeg dan de pepertjes en de wortelblokjes toe en bak even mee
  • Haal de paprika uit de oven en doe deze in de pan erbij
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook
  • Laat 20 tot 30 minuutjes zachtjes koken tot de wortel zacht is
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met wat zout