8ronde plakjes brooduitgestoken met een ronde steker of glas
1teentje knoflook
olijfolie
8mooie schijven parmezaanse kaasmet dunschuller van een stuk parmezaan afgeschraapt
2rode en 1 gele paprika
Bereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden
Snijd de paprika’s in vieren en haal het kapje en de zaadjes eruit
Smeer ze in met wat olie en leg ze op de bakplaat met de buitenlkant naar boven
Zet de bakplaat in de oven voor 20-30 minuten tot de buitenkant van de paprika zwart begint te worden.
Kook de balsamico siroop door de balsamico azijn samen met de honing in te laten koken tot er ongeveer de helft van de hoeveelheid over is, laat dit afkoelen en je hebt een vloeibare stroop
Als de paprika’s zwart beginnen te worden haal ze uit de oven en trek met een mesje het buitenste (zwaret) velletje eraf
Zet de oven temperatuur terug naar 180 graden
Smeer je stukjes brood aan beiden kanten in met olijfolie en snijd de knoflookteen door de midden, wrijf het stukje knoflook over elk stukje brood aan 1 kant en leg dan op de bakplaat
Zet de broodjs dan 10-12 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn
Snijd in de tussentijd de paprika’s in kleine blokjes en breng op smaak met wat zout en peper
Leg op elk bord nu wat sla, daarbovenop een stukje brood, een schepje paprika erop, een krul parmezaanse kaas en daarbovenop nogmaals een broodje/paprika/parmezaanse kaas krul
Druppel een beetje van de balsamico siroop om het bruchetta torentje, of als je een schenkflesje hebt doe het daar in en verdeel wat over het bord