Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta Carbonara
5
van 1 stem
Afdrukken
Pin
Gang:
Pasta Recepten
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
300
gram
pasta
bv spaghetti of tagliatelle
2
hele eieren
250
gram
magere spekreepjes
of pancetta/mager ontbijtspek in reepjes
80
gram
parmezaanse kaas
vers geraspt
Vers gemalen peper
Fijngehakte peterselie
Bereiding
Kook de pasta zoals op de verpakking staat, let erop dat de pasta nog “al Dente”is
Terwijl de pasta kookt bak dan de spekreepjes (of pancetta/mager ontbijtspekreepjes) in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
Meng in een kom de 2 eieren met de vers geraspte kaas samen met een paar draaien vers gemalen peper en meng door elkaar
Als de pasta bijna klaar is schep een beetje van het kookvocht eruit en bewaar dit
Giet de rest van de pasta af en doe deze dan direct terug in de pan
Doe de hete spekjes erbij samen met het ei/kaasmengsel en roer direct goed dor elkaar
Het ei zal iets stollen en de kaas zal smelten, zo krijg je een mooie romige pasta carbonara
Verdeel direct over de borden en bestrooi eventueel nog met wat vers gehakte peterselie
Dien direct op, eet smakelijk