Ga terug
+ servings
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Pasta Recepten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 300 gram pasta bv spaghetti of tagliatelle
  • 2 hele eieren
  • 250 gram magere spekreepjes of pancetta/mager ontbijtspek in reepjes
  • 80 gram parmezaanse kaas vers geraspt
  • Vers gemalen peper
  • Fijngehakte peterselie

Bereiding

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat, let erop dat de pasta nog “al Dente”is
  • Terwijl de pasta kookt bak dan de spekreepjes (of pancetta/mager ontbijtspekreepjes) in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn
  • Meng in een kom de 2 eieren met de vers geraspte kaas samen met een paar draaien vers gemalen peper en meng door elkaar
  • Als de pasta bijna klaar is schep een beetje van het kookvocht eruit en bewaar dit
  • Giet de rest van de pasta af en doe deze dan direct terug in de pan
  • Doe de hete spekjes erbij samen met het ei/kaasmengsel en roer direct goed dor elkaar
  • Het ei zal iets stollen en de kaas zal smelten, zo krijg je een mooie romige pasta carbonara
  • Verdeel direct over de borden en bestrooi eventueel nog met wat vers gehakte peterselie
  • Dien direct op, eet smakelijk