250gramtempurabloem of een andere lichte bloemmet zo min mogelijk gluten
0,5literijskoud waterbij voorkeur koolzuurhoudend
2eidooiers
Snuf zout
Bereiding
Tempurabeslag maken
Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom
Voeg het ijskoude en bij voorkeur koolzuurhoudende water (spa rood) bij de bloem samen met de eidooier en roer kort door elkaar tot een glad beslag (het klopt dat deze vrij dun is)
Tempura maken
Verwarm in een diepe pan de olie tot 180 graden (zonnebloemolie of andere olie om in te bakken)
Haal de gewenste ingrediënten door de bloem en daarna door het tempurabeslag
Laat uitlekken en laat dan in de olie zakken, bak niet teveel tegelijk in 1 keer
Bak in enkele minuten tot het beslag goudbruin is en draai dan eventueel het product om
Schep met een schuimspaan de tempura uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
Serveer afhankelijk van de ingrediënten gelijk samen met wat sojasaus, chilisaus of pittige sesamsaus