Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool stamppot
5
van
4
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
800
gram
gesneden boerenkool
1200
gram
kruimige aardappels geschild
150
ml
melk
25
gram
roomboter
alleen als je geen spekjes erdoor doet
150
gram
spekjes
Zout en peper
Bereiding
Zet de boerenkool op met een klein laagje water en wat zout en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur laag zodat de boerenkool net aan de kook blijft
Zodra de boerenkool kookt zet je de aardappelen op met koud water en wat zout en breng ook dat aan de kook, zet vuur laag
Kook de aardappelen in ongeveer 20minuten gaar en de boerenkool in 25 minuten
Bak in de tussentijd de spekjes uit in een droge koekenpan, er komt vet uit de spekjes dat doe je straks door de stamppot ipv het klontje boter
Verwarm de melk in een steelpannetje zodra de boerenkool en aardappelen gaar zijn
Giet de aardappelen en de boerenkool af en vang wat van het boerenkoolvocht op
Stamp nu de aardappelen met de boerenkool en roer de warme melk erdoor
Giet dan de spekjes met het spekvet erdoor en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper
Is de stamppot nog te droog dan kun je er eventueel nog wat van het boerenkool kookvocht doorheen roeren