Go Back
–+ servings
Soezenbeslag

Soezenbeslag

4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Soezenbeslag
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 8 soezen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter of margarine
  • Mespuntje zout
  • 4 eieren

Bereiding

Soezenbeslag maken

  • Neem een pan en voeg de melk, water, zout en de boter toe en breng aan de kook
  • Zet het vuur dan laag en voeg dan de bloem toe
  • Laat dit mengsel 5 minuutjes garen door de deegbal met een spatel in beweging te houden terwijl de pan op laag vuur staat
  • Zodra het deeg makkelijk loslaat van de pan is het deeg klaar om verder te verwerken
  • Haal dan de pan van het vuur en spatel 1 voor 1 de eieren erdoor. Wacht steeds met het volgende ei erbij doen tot de vorige goed is opgenomen (goed door blijven spatelen tot je een mooi glad beslag krijgt)
  • Laat het beslag afkoelen en doe het dan in een spuitzak met een glad spuitmondje. NU is je beslag klaar om te verwerken tot soezen.

Soezen bakken

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier de soezen op
  • Voor kleine soezen spuit je bolletjes van 3-4cm doorsnede en voor grote soezen beslag met een doorsnede van 7 cm
  • De kleine soezen bak je af in 15-20 minuten en de grote in ongeveer 30 minuten
  • Laat de soezen afkoelen voordat je ze gaat vullen met een hartige of zoete vulling.