Zeef de bloem samen met het zout boven een beslagkom
Voeg dan de suiker, het kaneel en de gist toe en meng goed door elkaar
Meng dan met de mixer het lauwwarme water, het bier en de citroensap erdoor
Zodra het beslag goed gemixed is voeg je de uitgelekte rozijnen toe en roer je dit met bv een houten lepel goed door
Dek de beslagkom dan af met een theedoek en zet deze op een tochtvrije en warme plaats weg om te rijzen
Laat het beslag minimaal een uur rijzen tot deze in volume is verdubbelt
Nu kun je de oliebollen gaan bakken
Oliebollen bakken
Verhit in de frituurpan of andere ruime pan de olie tot 180 graden
Maak met behulp dan de 2 lepels of de ijsknijper een bol van het beslag en laat deze in de olie zakken
Voeg niet teveel oliebollen in 1x toe aan het hete beslag
Bak de oliebollen in 5 tot 8 minuten goudbruin, als het goed is draaien de oliebollen vanzelf halverwege om
Zodra de oliebollen goed zijn schep je deze met een schuimspaan uit de olie en laat je deze op een stuk keukenpapier met daaronder wat kranten uitlekken
Bestrooi de oliebollen direct met wat poedersuiker. Bestrooi nogmaals met poedersuiker net voor het serveren