Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bierbeslag
4.34
van
6
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
125
ml
bier
ijskoud
125
gram
bloem
gezeefd
2
eidooiers
2
eiwitten
snufje
zout
½
eetlepel
suiker
1
eetlepel
olie
Bereiding
Zeef de bloem boven een beslagkom en giet in 1x het ijskoude bier erbij en roer met een garde tot een glad beslag
Voeg de olie, snuf zout en de eidooiers toe en roer nogmaals met de garde goed door
Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg halverwege de suiker toe en klop door tot je mooie stijve witte pieken hebt
Spatel het eiwit door het bierbeslag zodat je een luchtige massa krijgt
Gebruik het bierbeslag direct