Ga terug
–+ servings
Bietenstamppot

Bietenstamppot

4.86 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Stamppot
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 500 gram rode bietjes gekookt in blokjes of reepjes
  • 125 gram spekblokjes
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Evt een scheutje melk

Bereiding

  • Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar
  • Zet een koekenpan op het vuur met de boter en bak hierin de uien met de spekjes en laat dit even lekker smoren tot de uien glazig worden
  • Maak de bietjes warm, stamp de aardappelen en voeg de bietjes toe aan de aardappel
  • Voeg dan het spekjes/ui mengsel samen met de boter toe en roer door elkaar
  • Breng op smaak met zout en peper indien nodig en is de stamppot nog niet smeuig genoeg voeg dan een scheutje melk toe
  • Serveer bv met gehaktballetjes, speklapje of draadjesvlees