Go Back
Zachte caramels of fudge

Zachte caramels of fudge

4.8 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Auteur: Receptenkoken

Ingrediƫnten

  • 850 gram fijne kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 150 gram roomboter
  • 1 eetlepel vanille essence

Bereiding

  • Neem een steelpan met dikke bodem en doe hierin de suiker samen met de boter en de slagroom en zet dit op laag vuur
  • Zodra de suiker gesmolten is breng je het geheel aan de kook en zodra het mengsel kookt doe je de deksel op de pan en laat je het mengsel zachtjes koken voor 15 minuten (tijd bijhouden of wekker zetten)
  • Vul de gootsteen met een laagje ijskoud water en zet na 15 minuten het pannetje in het koude water, het kookproces stopt zo
  • Roer nu met een garde de vanille essence er door
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en giet hier nu het caramel mengsel in en laat het geheel helemaal afkoelen
  • Zodra het afgekoelt is kun je blokjes snijden van de zachte caramels