Ga terug
–+ servings
Vlierbloesem siroop

Vlierbloesem siroop maken

4.86 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 weckpot
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 20-25 verse grote vlierbloesem schermen
  • 2 biologische citroenen in plakken gesneden
  • 1 kg suiker
  • 1 liter water

Bereiding

  • Pluk eerst een hoeveelheid mooie grote schermen vlierbloesems. Let erop dat je schermen neemt waar zo min mogelijk insecten ect op zitten. Schud de schermen goed uit
  • Zet een pan op het vuur met het water en de suiker en breng het geheel aan de kook
  • Neem de uitgekookte weckpot en doe hier de uitgeschudde vlierbloesemschermen in(goed uitschudden om eventuele insecten te verwijderen en verder zoveel mogelijk ontdaan van takjes)
  • Plaats de plakken citroen tussen de schermen, verdeel ze een beetje over de weckpot en giet hier nu het warme water/suikermengsel op
  • Doe de pot dicht en laat enkele dagen staan, schud de weckpot regelmatig even om
  • Na ongeveer 3 dagen kun je het mengsel op een zeef gooien en vang je het vocht op in een pan
  • Breng het mengsel aan de kook en giet het dan door een schone natte theedoek (leg een zeef op een pan oid en leg hier de natte schone theedoek op en giet het mengsel er zo doorheen
  • Bewaar de siroop in schone uitgekookte flessen of in een weckpot.