Vet een bakblik of cakevorm in met wat boter en verdeel er wat bloem door het blik
Was de aardbeien, laat goed uitlekken en haal het kroontje eraf
Snij de aardbeien in 4en
Meng in een mengkom de suiker samen met het bakpoeder, zonnebloem olie en melk goed door elkaar
Voeg het ei toe en meng nogmaals goed door elkaar
Was de sinaasappel goed en rasp de schil boven het mengsel
Voeg dan de gezeefde bloem toe
Roer met een spatel het beslag goed door en spatel dan de aardbeien door het beslag
Giet het beslag in de ingevette vorm en zet in het midden van de oven op een rooster
Bak de cake in ongeveer 45-60 minuten gaar
Controleer de eerste keer na 40 minuten door er met een sateprikker in te prikken. (lees de inleidende tekst. Verleng indien de cake nog niet gaar is de baktijd steeds met 5 minuten
Haal de cake uit de oven zodra deze gaar is en laat afkoelen op een rooster