Ga terug
+ servings
Abrikozen plaatkoek

Abrikozen plaatkoek

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 plaatkoek
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

Bodem:

  • 125 gram roomboter ijskoud en in blokjes gesneden
  • 150 gram bloem
  • 40 gram poedersuiker
  • snuf zout

Vulling:

  • 30 gram bloem
  • 200 gram amandelspijs
  • 60 gram suiker
  • 115 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren
  • 8 abrikozen gehalveerd en ontpit
  • snufje zout
  • 50 gram amandelschaafsel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op180 graden
  • Maak de bodem door alle ingrediënten voor de bodem tot een deeg te kneden
  • Vet hek bakblik in en verdeel het deeg over de bodem en druk goed
  • Zet het bakblik in het midden van de oven voor 20 minuten en haal dan het bakblik uit de oven
  • Was de abrikozen, droog ze af en snijd ze door de helft en haal de pitten eruit
  • Neem een beslagkom, voeg de zachte boter en de suiker toe en verkruimel het amandelspijs erboven en mix met een handmixer goed door elkaar
  • Voeg een snuf zout, de eieren en de bloem toe en mix nogmaals goed tot een glad beslag
  • Leg de halve abrikozen op de net afgebakken bodem (bolle kant naar boven) en verdeel daaroverheen het beslag.
  • Strooi dan het amandelschaafsel erover en zet dan weer in het midden van de oven voor nog eens 35-40 minuten
  • Haal de abrikozen plaatkoek dan uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden