Ga terug
+ servings
Auberginetaartje

Auberginetaartje met mozzarella en pesto

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 á 2 aubergine s
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 eetlepels pesto https://www.receptenkoken.nl/pesto-maken/
  • 12 kleine eetlepels tomatensaus https://www.receptenkoken.nl/tomatensaus/
  • Verse basilicumblaadjes 1 bosje
  • Peper en zout
  • 5 dl Zonnebloemolie om te frituren/bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de aubergine(s) in ongeveer 12 plakken
  • Snijd de mozzarella in plakken
  • Verwarm de olie in een diepe hapjespan
  • Kluts de eieren los in een bord of bakje samen met wat zout en peper
  • Neem 2 borden en giet op 1 bord de paneermeel en op het andere bord de bloem
  • Paneer de aubergineplakken door ze eerst door de bloem te halen, dan door het ei en als laatste door de paneermeel en leg ze daarna op een droog schoon bord
  • Herhaal dit met alle plakken aubergine
  • Zodra de olie heet is bak je de aubergineplakken tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 1 minuutje
  • Schep ze uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier
  • Pak nu een ovenschaal en maak hierin de auberginetorentjes
  • Begin met een plak gebakken aubergine, schep daarop een kleine eetlepel tomatensaus, dan een plak mozzarella en dan 2 blaadjes basilicum, dan weer een plak aubergine. Herhaal dit tot je 3 plakken aubergine per torentje hebt gebruikt.
  • Zet dan de ovenschaal voor 15 minuten in de oven en besprenkel voor het serveren elk torentje met een eetlepel pesto