Go Back
+ servings
Hartige taart met courgette

Hartige taart met courgette

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hartige taart
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 taart
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 600 gram courgette fijn geraspt in de keukenmachine
  • 5 eieren
  • 8 zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes of stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olie bij voorkeur die waar de zongedroogde tomaatjes in zaten
  • 8 kastanje champignons in stukjes gesneden
  • 200 gram feta verkruimeld
  • 4 takjes verse tijmblaadjes alleen de blaadjes of ongeveer ¾ theelepel gedroogde tijm)
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas of andere geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tomaten in dunne plakjes
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Neem een kom en meng hierin de eieren, een snuf zout en peper en voeg de tijmblaadjes toe
  • Voeg dan de bloem toe en roer nogmaals goed door
  • Voeg vervolgens de geraspte courgette, de stukjes zongedroogde tomaat, de champignons en de feta toe en meng goed door elkaar
  • Neem een bakblik rond of een brownieblik oid (ik gebruikte een brownieblik van 20x25cm) en giet hier het courgettemengsel in
  • Verdeel de tomaten over het mengsel en bestrooi met de geraspte kaas
  • Bak de courgette quiche in 45-50 gaar
  • Serveer warm in punten met eventueel een salade erbij