Neem een steelpannetje en verwarm hierin het water, de melk, de boter en 30 gram suiker
Breng het geheel aan de kook en zodra het begint te koken voeg je in 1x alle bloem toe en roer het direct door met een (houten) spatel
Hoe het deeg een beetje in beweging terwijl je de steelpan op zacht vuur laat staan. Zo kan de bloem een beetje “garen” (dit voorkomt straks een bloem smaak aan de churros)
Haal na enkele minuten de pan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer stevig door met een spatel tot het ei opgenomen is
Voeg een snuf zout toe en schep het churros beslag in een spuitzak met daarin een kartel spuitmondje
Suikerlaagje om de churros
Meng 3 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel
Churros bakken
Verwarm dan de olie in een pan tot 180 graden en spuit dan slierten van ongeveer 10 cm in de warme olie, je kunt de slierten churros makkelijk doorknippen met een schaar
Bak niet meer dan 5 of 6 churros slierten tegelijk in de pan
Bak de slierten in enkele minuten goudbruin
Schep de churros met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier
Bestrooi dan direct met de kaneelsuiker
Eet de churros zo of nog met warme chocoladesaus
Chocoladesaus maken
Doe de melk of slagroom in een steelpan en verwarm tot bijna aan de kook
Giet de hete melk of slagroom op de stukjes chocolade en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is