Go Back
+ servings
Draadjesvlees met rode wijn

Draadjesvlees met rode wijn

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 3 -4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 500 gram doorregen runderlappen riblappen of sucadelappen
  • 250 ml rode wijn
  • 100 gram margarine om in te bakken
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook gepeld en grof gesneden
  • 3 tomaten grof gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 3 blaadjes salie
  • Zout peper en nootmuskaat

Bereiding

  • Bestrooi het vlees met zout, peper en noodmuskaat
  • Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin de boter
  • Laat de boter goed uitbruisen en een beetje bruin worden
  • Bak dan het vlees rondom lekker bruin
  • Voeg dan de uien en de knoflook toe en bak even mee
  • Giet nu de rode wijn erbij en laat even doorkoken zodat de alcohol een beetje verdampt
  • Prik nu de kruidnagel in het laurierblaadje en voeg dit bij het vlees
  • Doe een deksel op de pan en laat het vlees nu op een laag vuurtje 3 á 4 uur stoven, let erop dat het een beetje blijft pruttelen maar niet te hard gaat
  • Voeg de laatste 20 minuten de gesneden tomaat toe, snijd de salie in fijne reepjes en voeg toe aan het vlees. Eet lekker met gekookte aardappelen en groenten of eet het bij de hutspot of de bietenstamppot.