Ga terug
+ servings
Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en kerrie

4.5 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Ovenschotel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram sperziebonen afgehaald
  • Klontje boter
  • 2 dl melk
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 á 3 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels kruidenpaneermeel
  • Klontje boter
  • Zout peper en nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  • Kook de sperziebonen met wat zout tot ze beetgaar zijn, giet dan af en breng op smaak met wat nootmuskaat en een klontje boter
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat boter
  • Bak in een koekenpan het gehakt rul samen met de gesnipperde ui, paprika, chilipoeder en de kerriepoeder
  • Breng op smaak met wat zout
  • Maak zodra de aardappels gaar zijn puree van de aardappelen door ze af te gieten, te stampen samen met een klontje boter en de melk, breng op smaak met wat nootmuskaat en zout
  • Neem de ovenschaal en doe hier een laagje puree in, daarbovenop de sperziebonen en daarbovenop het gehakt, dek de schotel af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kruidenpaneermeel
  • Zet de ovenschotel in de oven voor ongeveer 20 minuten