Bekleed een bakvorm (20 tot 24cm doorsnede)met bakpapier
Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla er op met bv een deegroller tot de koekjes fijn zijn
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en meng de gesmolten boter goed door de koekruimels
Verdeel het over de bodem van het bakblik en druk goed aan met de achterkant van een lepel
Zet de vorm in de koelkast
Doe het fruit in een pannetje en doe er een heel klein scheutje water bij en breng aan de kook
Voeg een eetlepel suiker toe en roer goed door
Als het geheel kookt maak dan een papje van de aardappelzetmeel met 2 of 3 eetlepels water
Giet een klein beetje bij de vruchten terwijl je goed blijft roeren met een spatel. Giet er net zoveel bij tot het een lobbig geheel word zodat het straks op de taart blijft liggen (het word nog iets dikker als je het af laat koelen
Zet het fruit dan in de koelkast om helemaal af te laten koelen
Week het gelatineblaadje in een bakje koud water
Klop de slagroom samen met 75 gram suiker en het zakje klopfix op
Roer/klop de monchou los en meng dit met een garde door de Griekse yoghurt
Doe het sap van 1 sinaasappel in een pannetje en verwarm het, knijp het gelatineblaadje uit en doe dit bij de warme sinaasappelsap, roer door en zorg dat het gelatineblaadje goed opgelost in
Roer dit met een garde door de griekse yoghurt en voeg dan meng dan het geheel door de opgeklopte slagroom
Verdeel het mengsel over de bodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast
Verdeel net voor het serveren het fruit over het monchou mengsel