rasp van 1 sinaasappelbij voorkeur biologisch of schil goed geboend
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht oven op 160 graden)
Schil de pompoen, haal de zaadlijsten er uit en snijdt de pompoen in grove stukken.
Neem 300 gram pompoenblokjes en kook deze in wat water samen met een opengesneden vanillestokje en zodra deze gaar is, giet je de pompoen af en haal je het vanillestokje er uit, pureer het vruchtvlees. Zet apart.
Roer de boter met de handmixer zacht en voeg de suiker toe en klop nogmaals 2 minuten met de handmixer luchtig.
Voeg dan beetje bij beetje de los geklopte eieren toe en mix goed door
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg ook deze toe aan het mengsel.
Voeg de kokos en het rasp van 1 sinaasappel toe en meng het beslag goed door
Mix nu de gepureerde pompoen samen met de honing door het bloemmengsel.
Vet een cakeblik in met wat bakspray of boter en verdeel het amandelschaafsel over de bodem
Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.(of 160 graden hetelucht oven)
Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de sate prikker droog uit de cake dan is deze gaar, bak de cake anders nog een paar minuutjes langer
Laat de cake in de vorm 10 minuten afkoelen en stort deze dan op een rooster om verder af te koelen.