Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Indische gehaktballetjes
4.10
van
11
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Hapjes
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
250
gram
rundergehakt
of half om half gehakt
1
rood pepertje fijngesneden
1
ui gesnipperd
½
theelepel
zout + peper
2
teentjes fijngesneden knoflook
½
cm
verse gember
geschild en fijngehakt (of ½ theelepel gemberpoeder)
5
eetlepels
chilisaus
100
ml
ketjap manis
2
bosuitjes in ringetjes gesneden
1
theelepel
sesamzaadjes
kort in de koekenpan geroosterd
Olie of wat boter om de balletjes in te bakken
Bereiding
Maak het gehakt aan door het gehakt samen met de helft van de gesnipperde ui, de knoflook, het pepertje en de gember goed door elkaar te mengen
Voeg dan een ½ theelepel zout en wat peper toe
Voeg ook 3 eetlepels van de ketjap toe en kneed nogmaals goed door
Draai er nu kleine balletjes van
Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olie/boter toe en bak de balletjes rondom bruin
Voeg dan de rest van de gesnipperde ui toe en bak even mee
Voeg de rest van de ketjap manis, de chilisaus en de helft van de bosui toe en laat de balletjes gehakt hier langzaam in garen
Bestrooi voor het serveren met de overgebleven ringetjes bosui en de sesamzaadjes