50grampittige geraspte kaasgewoon welke je lekker vind
100gramgedroogde tomaat in kleine stukjes
Handje verse fijngesneden peterselie
Handje verse fijngesneden bieslook
EetlepelItaliaanse kruidenuit een potje of vers
100gramongezouten roombotergesmolten
50gramfijn geraspte pittige kaaswelke je lekker vind
Bereiding
Neem een beslagkom doe de bloem en het gist erin en roer door elkaar
Voeg dan het ei, de melk, olie, zout, geraspte kaas (50 gram, de rest is om de deegbolletjes straks doorheen te halen), de tomaten stukjes en al je overige kruiden erdoor en roer met een pollepel door elkaar. Kneed het deeg daarna in 15 minuten tot een soepel deeg (met de hand of met de keukenmachine met deeghaak)
Maak een grote bal van het deeg, giet wat olie in een kom en haal hier de deeg bol doorheen zodat er overal iets olie zit
Dek dan de kom af met een natte theedoek en laat op een niet te koude plek 45-60 minuten rijzen
Vet je werkblad iets in met olie en stort hier het deeg op
Druk nu de lucht uit het deeg en maak er dan bolletjes van ter grootte van een golfbal
Leg de bolletjes op een plateau of bakplaat oid en dek af met plastic folie
Vet een bakblik van ongeveer 24cm doorsnede in met wat boter
Doe nu de 100 gram gezouten roomboter in de pan en smelt deze, roer er vervolgens de overige 50 gram geraspte kaas doorheen. Rol de bolletjes deeg 1 voor 1 door het boter/kaasmengsel en leg ze in het bakblik.
Dek vervolgens het bakblik af met plasticfolie en laat weer voor 45-60 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 190 graden (170 graden hete lucht)
Bak het brood in ongeveer 35 minuten af totdat deze mooi bruin en gaar is (kijk na 20 minuten even of het brood niet te donker word, dek anders de bovenkant even af met wat aluminiumfolie voor de rest van de baktijd)
Laat even afkoelen en haal dan de rand van het bakblik af. Serveer het brood bij de borrel, een bbq of een lekker pastagerecht