Ga terug
+ servings
Couscous salade met rozijnen en perzik

Couscous salade met rozijnen en perzik

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ rode paprika in fijne reepjes gesneden
  • 1 halve perzik in blokjes gesneden uit blik maar vers kan ook
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 walnoten grof gehakt
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel verse munt in fijne reepjes gesneden
  • snuf zout

Bereiding

  • Doe de couscous in een kom en voeg hier een snufje zout, een theelepel kerriepoeder en een eetlepel olijfolie bij
  • Giet een zelfde hoeveelheid heet water (wat net van de kook af is) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  • Dek de kom af met een bord of plastic folie
  • Roer de couscous daarna goed los met een vork en laat verder afkoelen
  • Voeg dan de reepjes rode paprika, de rozijnen, de stukjes perzik en de grof gehakte walnoten toe en roer goed door
  • Breng indien nodig nog wat op smaak met zout en peper
  • Leg op elk bord wat gewassen en goed uitgelekte rucola en verdeel hier de couscous salade over
  • Bestrooi nu met de reepjes fijngesneden munt
  • Eet smakelijk