Ga terug
+ servings
Rucola tapenade

Rucola pesto

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Rucola pesto
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 potje
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rucola
  • 40 gram verse basilicumblaadjes
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 20 gram geraspte grano padano
  • Zout
  • Milde Olijfolie

Bereiding

  • Neem een koekenpan en zet deze op het vuur, rooster hierin de pijnboompitjes op middenhoog vuur rondom bruin, de pitjes mogen niet te snel kleuren. Als ze goudbruin zijn laat ze dan afkoelen op een bord
  • Doe nu alle ingrediënten op de olie na in een keukenmachine en mix deze tot een grove substantie. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook een vijzel gebruiken of hak alle ingrediënten met een mes heel fijn
  • Giet als laatste een klein beetje olijfolie toe tot je een smeuïge pesto of tapenade krijgt