Go Back
+ servings
Poffertjes

Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken

5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 50 -60 poffertjes
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 300 ml melk
  • Goede snuf zout
  • 1 zakje droge gist
  • 35 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • Scheutje stroop of evt theelepel suiker
  • Poedersuiker en roomboter om erbij te serveren

Bereiding

Poffertjesbeslag maken

  • Meng de bloem met een goede snuf zout en zeef dit boven een beslagkom
  • Verwarm de melk in een steelpan tot deze lauwwarm is en voeg dan het zakje gist toe, roer dit goed door
  • Doe de melk nu bij de bloem en roer goed door
  • Smelt de boter in een steelpan of even in de magnetron en voeg dit bij het beslag samen met het ei en roer nogmaals goed door tot een glad beslag
  • Voeg een scheutje stroop toe (of een theelepel suiker als je geen stroop hebt) en roer een laatste maal goed door
  • Dek nu de beslagkom af met plastic folie en laat het beslag een uurtje rijzen
  • Heb je een beslagfles giet het beslag dan hierin

Poffertjes bakken

  • Zet een poffertjespan op het vuur en laat goed heet worden
  • Neem een kwastje en doe in elk kuiltje wat boter of olie
  • Vul nu elk kuiltje met wat poffertjesbeslag (tot ¾)
  • Laat nu even bakken tot 1 kant mooi bruin is
  • Neem een vorkje en keer nu elk poffertje om en bak de andere kant nog even kort tot deze ook mooi bruin is
  • Haal de poffertjes uit de pan en leg deze op een bordje
  • Serveer de poffertjes met poedersuiker en roomboter