Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Poffertjes, zelf de lekkerste poffertjes maken
5
van
3
stemmen
Afdrukken
Pin
Voorbereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Porties:
50
-60 poffertjes
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
200
gram
bloem
300
ml
melk
Goede snuf zout
1
zakje droge gist
35
gram
gesmolten boter
1
ei
Scheutje stroop
of evt theelepel suiker
Poedersuiker en roomboter om erbij te serveren
Bereiding
Poffertjesbeslag maken
Meng de bloem met een goede snuf zout en zeef dit boven een beslagkom
Verwarm de melk in een steelpan tot deze lauwwarm is en voeg dan het zakje gist toe, roer dit goed door
Doe de melk nu bij de bloem en roer goed door
Smelt de boter in een steelpan of even in de magnetron en voeg dit bij het beslag samen met het ei en roer nogmaals goed door tot een glad beslag
Voeg een scheutje stroop toe (of een theelepel suiker als je geen stroop hebt) en roer een laatste maal goed door
Dek nu de beslagkom af met plastic folie en laat het beslag een uurtje rijzen
Heb je een beslagfles giet het beslag dan hierin
Poffertjes bakken
Zet een poffertjespan op het vuur en laat goed heet worden
Neem een kwastje en doe in elk kuiltje wat boter of olie
Vul nu elk kuiltje met wat poffertjesbeslag (tot ¾)
Laat nu even bakken tot 1 kant mooi bruin is
Neem een vorkje en keer nu elk poffertje om en bak de andere kant nog even kort tot deze ook mooi bruin is
Haal de poffertjes uit de pan en leg deze op een bordje
Serveer de poffertjes met poedersuiker en roomboter