Ga terug
–+ servings
Yoghurt notencake

Yoghurt notencake -zonder suiker en boter

4.69 van 16 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Cake
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake
Auteur: Receptenkoken

Ingrediënten

  • 250 volle yoghurt mag ook Griekse
  • 2 appels geschild en in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout eventueel fijngemalen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 125 gram noten ongezouten en ongebrand grof gehakt
  • 70 gram rozijnen of stukjes gedroogde abrikoos of dadel of een combinatie
  • 4 eetlepels honing
  • rasp van 1 sinaasappel
  • snuf zout

Bereiding

  • Vet een bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)
  • Prak de banaan in een beslagkom en voeg de yoghurt, honing, kaneel, eieren en de bakpoeder toe en meng door elkaar
  • Voeg ook een goede snuf zout toe en meng door het mengsel
  • Doe dan de bloem, havermout, rozijnen, stukjes appel, sinaasappelrasp en de gehakte noten toe en meng alles door elkaar
  • Doe dan het beslag in de ingevette bakvorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven
  • Bak de yoghurtcake in ongeveer 40-45 minuten gaar
  • Check na 40 minuten of de cake al gaar is (sateprikker in het midden van de cake prikken en als deze er droog uitkomt is de cake gaar)
  • Is de cake gaar dan uit de oven halen en anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen
  • Laat de cake op een rooster afkoelen alvorens in plakken te snijden