Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met rivierkreeftjes en mango
5
van
6
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Salade
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
2
minuten
minuten
Totale tijd:
12
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
100
gram
rivierkreeftjes
75
gram
gemengde sla naar keuze
¼
komkommer
½
mango in blokjes
evt diepvries blokjes of bakje verse mangoblokjes bij AH
2
eetlepels
pompoenpitten
Snuf zout
Paar druppels olie
1
volle eetlepel mayonaise
of halvanaise
2
eetlepels
chilisaus
1
theelepel
vadouvan
Bereiding
Rooster de pompoenpitten in de pan met een paar druppels olie en een snufje zout (of 10 minuten in de oven op 180 graden)
Was de komkommer goed en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit
Snijd de heften nu nogmaals in de lengte door en snijd de komkommer nu in blokjes
Schil en snijd de mango in blokjes
Meng de vadouvan met 1 eetlepel water en roer goed door elkaar
Meng nu de mayonaise en de chilisaus erdoor en roer tot een glad mengsel
Doe de sla in een grote kom samen met de mango, komkommer, dressing en de rivierkreeftjes en meng luchtig door elkaar
Verdeel over 2 borden of kommen en strooi de geroosterde en afgekoelde pompoenpitten eroverheen