300gramzoete aardappel geschild en gewassen en in blokjes of reepjes gesneden
1blik300 gram kikkererwten
100gramfeta
100gramhummuskant en klaar of zelf gemaakt
Olijfolie om te bakken
1/2theelepelpittige paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje
Leg hier de zoete aardappel blokjes of reepjes op en besprenkel met wat olijfolie om te bakken en de pittige paprikapoeder en hussel door elkaar
Zet nu in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten tot de zoete aardappel gaar is, deze mag niet te zacht worden, controleer dus regelmatig even
Zet dan een wok of diepe koekenpan op het vuur en bak hierin de spekreepjes tot ze bijna uitgebakken en krokant zijn
Voeg dan de verse fijne boerenkool toe en wok deze een minuut of 3 mee terwijl je de boerenkool in beweging houd
Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef en spoel ze even af met koud water
Voeg ze dan ook toe aan de boerenkool en verwarm ze mee in 2 minuten
Meng voorzichtig de zoete aardappel erdoor als deze gaar is en zet het vuur dan uit
Doe de hummus in een bakje en leng deze aan met wat lauwwarm water tot er een romige dressing ontstaat
Verdeel nu de boerenkoolsalade over de borden, besprenkel met de hummus dressing en bestrooi met de fijn gekruimelde feta