pittige Paprikapoeder (ongeveer ½ tot 1 theelepel)
Scheutje neutrale olijfolieom mee te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat
Verdeel de zoete aardappelreepjes of blokjes over de plaat en besprenkel met wat olie en een goede snuf (pittige) paprikapoeder. Hussel even goed door elkaar
Zet de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de zoete aardappel in ongeveer 15-20 tot deze beetgaar is (dit hangt af van de dikte en grootte van de stukjes aardappel)
Zet nu een wokpan of diepe koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes lekker in aan
Zodra deze een beetje uitgebakken zijn voeg dan de boerenkool toe en wok dit een minuutje of 3 mee
Voeg dat de zoete aardappel toe en wok het geheel nog een minuutje door, serveer warm of eet het koud als een salade