Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf pizzadeeg maken
5
van
3
stemmen
Afdrukken
Pin
Gang:
Zelf pizzadeeg maken
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Totale tijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Porties:
4
pizzabodems
Auteur:
Receptenkoken
Ingrediënten
3
dl
lauw water
1
zakje gist
500
gram
bloem
je kan ook een deel vervangen door griesmeel
1
theelepel
zout
goede scheut olijfolie
Bereiding
Neem een beslagkom en doe hier de bloem in
Voeg de gist toe en roer goed door de bloem
Voeg dan het zout toe en ¾ deel van het water en een goede scheut olijfolie en roer alles goed door elkaar
Kneed nu alles met je handen goed door tot het deeg een bal vormt en voeg eventueel het overige water toe tot je een goede deegbal krijgt
Als het deeg nog iets te nat is voeg dan nog wat bloem toe en is het te droog voeg dan nog wat extra water toe
Kneed het deeg daarna een minuut of 8 goed door
Dek het deeg nu af met aan natte theedoek en zet weg op een warme plaats
Laat het deeg in de beslagkom nu rijzen voor een uur
Kneed nog eenmaal kort door en daarna is het deeg klaar voor gebruik