Kneed de bloem samen met het ei, de blokjes boter en de 2 eetlepels water tot een soepel deeg
Maak een dikke plak van het deeg en verpak het deeg in plasticfolie en leg voor minimaal 30 minuten in de koelkast ( of langer)
Strooi wat bloem op het aanrecht en leg hier de plak deeg op
Strooi ook wat bloem op de plak deeg en rol het deeg nu uit tot een ronde lap van minimaal 30-35 cm doorsnede
Bekleed hiermee de ingevette springvorm en strooi 2 eetlepels paneelmeel over de bodem
Maak van het overgebleven deeg weer een plak en leg tot verder gebruik terug in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden)
Schil nu de appel, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in dunne plakjes.
Doe de appelplakjes in een grote kom en meng de suiker, het kaneel en de custardpoeder erdoor en roer alles goed door elkaar
Giet dit nu in de springvorm en druk overal goed aan
Rol het overgebleven deeg uit tot een dunne plak van 3-4 mm dik en snijd hier dunne repen van
Leg deze over de taart zoals je op de foto’s kunt zien (kruislings zodat je een raster krijgt)
Klop het ei samen met wat slagroom of melk goed los en bestrijk hier de hele taart mee
Zet de taart nu op het rooster in het midden van de oven voor 1 uur
Haal dan de taart uit de oven en laat in de springvorm afkoelen
Verwarm 2 eetlepels abrikozenjam lichtjes in een pannetje of kort in de magnetron tot deze wat vloeibaar word en besmeer hier de nog warme taart mee in laat iets verder afkoelen (lauwwarm is de appeltaart ook heerlijk)